Sitecom Wireless Range Extender 300N

Uit DeVliegendeWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Volledigere productaanduiding: Wireless Range Extender 300N, of Wireless Range Extender N300, en Model No: WL-330.

Als je 'm met fabrieksinstellingen aanzet, heeft-ie een eigen DHCP-server. Je kunt hem dus altijd gemakkelijk bereiken, ook als het IP-adres buiten je eigen subnet valt, vanwege die eigen DHCP-server. Da's handig.

Inhoud

Operating mode

Dit apparaat kan op verschillende manieren worden geconfigureerd:

AP (Access Point)

De repeater is bedraad verbonden met een bestaand netwerk. Apparatuur kan draadloos aankoppelen bij de repeater.

Station-infrastructure

De repeater wordt gebruikt om een bedraad apparaat draadloos te maken: Het betreffende apparaat wordt bedraad gekoppeld met de repeater.

Universal Repeater

Dit is de modus waarin de repeater draadloos een bestaand draadloos netwerk uitbreid. Zie aparte hoofdstuk voor details.

Access Point

Configuratie als access point is recht-toe-recht-aan. Wijzigingen gaan echter verloren als je naar een andere pagina gaat. Da's nogal tricky. Daarom handig om in stappen te werk te gaan. Zie de afbeeldingen.

Stap 1: IP-management: IP-adres, DHCP-server uitzetten, gateway
Stap 2: Modus aanpassen naar Accesspoint. Dit is de spannendste stap, want als het misgaat is er een goede kans dat je 't apparaat niet meer kunt benaderen. Dan moet je 'm resetten. Vergeet trouwens niet om een handig kanaal te kiezen
Stap 3: Beveiliging op orde maken. Pas nu kies ik de uiteindelijke SSD

Universal Repeater

Dit is de modus waarin de repeater draadloos een bestaand draadloos netwerk uitbreid. Hierbij functioneert het zowel als station-infrastructure, waarbij het draadloos aankoppelt bij een root AP, en als access point voor andere apparaten.

Standaard werkt dit apparaat in deze modus. Het binnenkomende signaal wordt gedemoduleerd, gefilterd, opnieuw gemoduleerd, en versterkt.

Om dit apparaat als universal repeater te configureren, moet je drie dingen doen:

  • In menu Basic Settings aangeven dat je 'm als universal repeater wilt gebruiken + basisinstellingen;
  • In menu Advanced Settings de beveiligingsgegevens kopiëren van het door te zenden basisstation. Waarschijnlijk worden deze gegevens mede gebruikt om het binnenkomende signaal te onderscheppen;
  • DHCP-serverfunctionaliteit uitzetten in

Basic Settings

De basisinstellingen voor deze modus kun je bereiken via het menu Basic Settings.

  • Main ESSID: Dit is de naam waarmee je dit apparaat identificeert als access point. De afkorting staat vermoedelijk voor extended SSID. Hier kun je bv. de naam gebruiken van het basisstation (of root AP) met de toevoeging '-02';
  • Channel Number: De handleiding zegt hierover: 'The channel must be the same with another wireless access point you wish to connect'. Dus hetzelfde kanaal als het basisstation?
  • Associated Clients: Hiermee krijg je een lijst van client die gebruik maken van dit apparaat;
  • Root AP SSID & Site Survery: De SSID van het basisstation waarvan je de dekking wilt uitbreiden. Via de knop Site Survey kun je het betreffende netwerk uit de lucht plukken, maar dat hoeft niet, je kunt het ook gewoon invullen.

Reset

Je lijkt 'm te kunnen resetten door de resetknop op de achterkant zo'n 10 seconde ingedrukt te houden. Dan gaat één van de lampjes knipperen.

Je kunt ook resetten via de webinterface, maar dat is geen optie als bv. de DHCP-server is uitgeschakeld.

Vragen & antwoorden

Kan dit apparaat draadloos een bestaand WLAN uitbreiden, of moet-ie bedraad aangesloten zijn? --> Ja. In Universal Repeater-modus. Zie betreffende hoofdstuk.

Bronnen